Terugroepactie verse gember Nettorama

Supermarktketen Nettorama is een terugroepactie gestart voor verse gember. In het product is een overschrijding van de limieten resten van chloorpyrifos geconstateerd.

Melding terugroepactie verse gember NettoramaDe terugroepactie van Nettorama meldt een overschrijding van de ‘MRL’, de maximale residu limiet en de ‘ARfD’, de acute referentie dosis. De maximale residu limiet is het wettelijk toegestane maximale residu (restgehalte) van een stof in of op levensmiddelen (bron: RIVM). De acute referentie dosis is een schatting voor de hoeveelheid van een stof in voedsel of drinkwater die iemand binnen 24 uur kan innemen zonder noemenswaardige gezondheidseffecten (bron: RIVM).

Navraag bij Nettorama is gemeld dat het om het gewasbeschermingsmiddel chloorpyrifos gaat. De terugroepactie geldt voor alle recent verkochte verse gember. Nettorama kon daar helaas geen exacte datums van geven.

Nettorama adviseert mensen die recent verse gember bij  de supermarktketen hebben gekocht deze niet te gebruiken en het product terug te brengen naar de winkel. Het aankoopbedrag krijgt u terug.

Bron: Nettorama, 22 juli 2022
Update: 26 juli 2022 (aangetroffen stof toegevoegd en informatie over verkoopperiode, wijzigingen aangegeven in rood)