Terugroepactie Häagen-Dazs Vanille ijs

Supermarktketen Albert Heijn meldt dat fabrikant General Mills een terugroepactie is gestart voor bekers Häagen-Dazs Vanilla ijs. In een aantal van deze verpakkingen zijn resten van het gewasbeschermingsmiddel Ethyleenoxide aanwezig.

Melding terugroepactie Häagen-Dazs Vanille ijs General Mills Melding terugroepactie Häagen-Dazs Vanille ijs Albert HeijnDe terugroepactie geldt voor wat betreft Albert Hein de Häagen-Dazs Vanilla bekers van 460ml met streepjescode 3415581101010 en houdbaarheidsdata 3/8/2022 tot en met 8/5/2023Let op: General Mills zelf meldt dat de terugroepactie ook voor de verpakkingen ‘mini-cups’ en ‘bulk’ gelden. Deze zijn via andere verkooppunten verkocht.

In dit product zijn resten van het gewasbeschermingsmiddel Ethyleenoxide gevonden. Dit middel is in Europa verboden om te gebruiken als gewasbeschermingsmiddel. Ethyleenoxide geldt als kankerverwekkend. Hoewel er bij consumptie geen acuut gevaar is kan het vaak eten van producten die verontreinigd zijn met ethyleenoxide op lange termijn wel gezondheidsrisico’s met zich meebrengen. Om die reden wordt het product dan ook teruggeroepen.

General Mills biedt aan om het aankoopbedrag te vergoeden. Dit kunt u doen via de website www.generalmills.com/VanillaRecall.

Het bedrijf wijst er nadrukkelijk op dat alleen de smaak Vanilla is betrokken bij deze terugroepactie. Alle andere smakenvan Häagen-Dazs zijn veilig.

Voor meer informatie over deze terugroepactie van Häagen-Dazs kunt u contact opnemen met de Consumentenservice van het ijsmerk via 0800 – 333 231. U kunt ook een e-mail sturen naar Service.Consommateur@genmills.com.

Bron: Albert Heijn, General Mills, 9 juli 2022