Veiligheidswaarschuwing kruidenpasta Epimedyumlu Macun

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit waarschuwt consumenten om de kruidenpasta met honing Epimedyumlu Macun niet te gebruiken. In het product is de stof sildenafil aangetroffen. Dit is een middel dat niet in levensmiddelen mag zitten en alleen door artsen mag worden voorgeschreven. Consumptie van deze stof kan leiden tot gezondheidsklachten.

Melding veiligheidswaarschuwing kruidenpasta Epimedyumlu MacunHet product Epimedyumlu Macun is in Nederland in diverse winkels en ook online verkocht. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit heeft twee online marktplaatsen dit product offline laten halen.

De stof sildenafil wordt gebruikt in geneesmiddelen tegen erectiestoornissen en mag alleen door artsen worden voorgeschreven. De stof kan leiden tot hartklachten, diarree en een wazig zicht. Het risico daarop is groter als de maximale dosering wordt overschreden. Met het gebruik van twee theelepels van deze kruidenpasta wordt deze limiet al gehaald, en overdosering is daardoor een reëel gevaar. Ook is het risico op gezondheidsklachten dan ook nog groter.

Als u dit product heeft gekocht dan adviseert de NVWA dringend om het product niet (meer) te gebruiken.

Bron: Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit, 7 april 2022