Terugroepactie VitOrtho Gember Extract

Leverancier VitOrtho roept een productiebatch van het product VitOrtho Gember Extract terug. In het product zijn te veel resten van het gewasbeschermingsmiddel Ethyleenoxide gevonden.

Melding terugroepactie VitOrtho Gember ExtractDe terugroepactie betreft de verpakking VitOrtho Gember Extract 500mg met EAN code 8717056141404, productnummer toeleveranier 9121. De potjes die onder deze terugroepactie vallen hebben chargenummer L2079 en houdbaarheid 5-2023.

Heeft u één of meer van deze potjes in huis? Gebruik deze dan niet (meer). In het product zijn te veel resten van het gewasbeschermingsmiddel Ethyleenoxide gevonden. Deze stof is in de EU niet toegestaan als gewasbeschermingsmiddel omdat het als kankerverwekkend aangemerkt wordt.

Het eten van producten met te veel resten ethyleenoxide is niet acuut gevaarlijk, maar langdurige en herhaalde inname van te veel resten ethyleenoxide kan wel schadelijk voor de gezondheid zijn. Het product wordt daarom teruggeroepen.

U kunt het product omruilen via VitOrtho. Neem daarvoor contact op met VitOrtho via het e-mailadres info@vitortho.nl of door te bellen met telefoonnummer 070 – 30 10 703.

Let op: in augustus 2021 werden ook al een aantal andere producten door VitOrtho teruggeroepen vanwege dit probleem. Deze producten staan vermeld in dit bericht.

In 2020 en 2021 zijn een groot aantal producten van diverse merken en fabrikanten teruggeroepen omdat er te veel ethyleenoxide (of resten daarvan) in de producten of in grondstoffen gevonden zijn. Een overzicht van al deze terugroepacties -en eventuele updates- die gepubliceerd zijn op Productwaarschuwing.nl vindt u op onze verzamelpagina.

Bron: VitOrtho, 3 september 2021