Terugroepactie Physalis Osteo total

Het bedrijf Holland Pharma meldt dat producent KeyPharm Laboratories een terugroepactie gestart is voor het product Physalis Osteo total. In het product is een grondstof verwerkt waarin een te hoge hoeveelheid Ethyleenoxide is aangetroffen.

Melding terugroepactie Physalis Osteo totalDe terugroepactie betreft de Physalis Osteo total in verpakking 30 tabletten met EAN code 5412360003648 met lotnummer L3275D.

In deze batch (lotnummer) van het product is een grondstof verwerkt met te veel ethyleenoxide. Dit gewasbeschermingsmiddel is verboden in de EU omdat het als kankerverwekkend wordt beschouwd.

Het gebruik van dit product is niet acuut gevaarlijk, maar langdurige inname van producten met te veel resten ethyleenoxide kan wel schadelijk zijn voor de gezondheid.

Heeft u de Physalis Osteo total met het genoemde lotnummer? Gebruik dit product dan niet (meer). Wij raden u aan om het product terug te brengen naar het verkooppunt.

Wilt u meer informatie over deze terugroepactie? Neem dan contact op met KeyPharm Laboratories via het e-mailadres keypharm@keypharm.com of met Holland Pharma via het e-mailadres info@hollandpharma.nl.

De afgelopen tijd zijn meerdere levensmiddelen en voedingssupplementen teruggeroepen omdat er te veel ethyleenoxide in zit of in kan zitten. Een lijst met deze terugroepacties vindt u op deze pagina van Productwaarschuwing.nl.

Bron: Holland Pharma, 14 augustus 2021