Veiligheidswaarschuwing Ilmaha Mei Tai babydraagzak

Leverancier Ilmaha waarschuwt dat er risico is op verstikking bij het gebruik van de Mei Tai babydraagzak. Het koord van het mutsje is te lang, en dat vormt een veiligheidsrisico.

Advertentie terugroepactie Ilmaha Mei Tai babydraagzakDe waarschuwing geldt voor de Mei Tai babydraagzak modellen Uni en Rib. Deze zijn verkocht van 1 maart 2019 tot en met 7 mei 2021.

Bij een veiligheidsonderzoek is gebleken dat het koordje aan het mutsje op de rug te lang is. Een te lang koordje zorgt voor een risico op verstikking.

Ilmaha roept iedereen met een Mei Tai Uni of Rib babydraagzak deze niet meer te gebruiken totdat het koord is ingekort tot de veilige lengte.

Op de speciale pagina https://www.ilmaha.com/terugroepactie-mei-tai/ kunt u informatie vinden over het inkorten van het koord. U heeft daarbij de keuze dit zelf te doen of het te laten doen door Ilmaha.

Het is ook mogelijk om het product terug te sturen naar Ilmaha en het aankoopbedrag terug te krijgen.

Wilt u meer weten over deze veiligheidswaarschuwing van Ilmaha voor de Mei Tai babydraagzak? Kijk dan op de eerder vermelde pagina van Ilmaha of stuur een e-mail naar info@ilmaha.nl.

Bron: Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit, Ilmaha, 5 juli 2021