Veiligheidswaarschuwing wasmachines Bosch en Siemens

De BSH Group waarschuwt voor risico op letsel bij een aantal wasmachines van de merken Bosch en Siemens. Het bedrijf is een omruilactie gestart voor de machines met het probleem.

Advertentie veiligheidswaarschuwing wasmachines Bosch en SiemensDe veiligheidswaarschuwing geldt voor de volgende modellen:

  • Bosch WAT28320NL,
  • Bosch WAT28461NL,
  • Bosch WAT284B2NL,
  • Siemens WM14T463NL,
  • Siemens WM14T320NL

In alle gevallen hebben de machines het volgende FD-nummerFD9902. De machines waar het om gaat zijn geproduceerd in februari 2019.

Het probleem

De BSH Group heeft bij controle vastgesteld dat er mogelijk een defect is aan de verbinding van de binnentrommel. Onder bepaalde omstandigheden kan de verbinding tijdens het centrifugeren losraken. Er ontstaat dan risico op aanzienlijk letsel.

Controleer uw wasmachine

De BSH Group roept consumenten, die een Bosch of Siemens wasmachine hebben, deze te controleren. Als de veiligheidswaarschuwing op uw wasmachine van toepassing is, dan ruilt BSH Group deze gratis om voor een vervangende wasmachine van hetzelfde merk en type.

Om uw wasmachine te controleren heeft u een aantal gegevens nodig: modelnummer (E-nr) op de afbeelding weergegeven in rood, productienummer (FD-nr.), weergegeven in groen en serienummer (Z-nummer), weergegeven in oranje. U vindt deze nummers op de binnenkant van de deur of aan de achterzijde van het apparaat.

Veiligheidswaarschuwing wasmachines Bosch en Siemens - productnummer, serienummer, productiecode

Door deze gegevens in te vullen op de speciale website (link) van de BSH, kunt u controleren of uw wasmachine onder deze waarschuwing valt. Als dat het geval is krijgt u ook verdere instructies over de vervanging van de wasmachine.

Gebruik van uw wasmachine

U kunt de wasmachine tot die tijd wel blijven gebruiken, maar laat de wasmachine tot maximaal 800 toeren per minuut centrifugeren totdat deze is vervangen.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over deze veiligheidswaarschuwing van de BSH Group voor wasmachines van Bosch en Siemens, of heeft u moeite de gevraagde nummers te vinden op uw wasmachine? Bel dan met het servicenummer van de BSH Group: 0800 – 19 08 (gratis). Dit nummer is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08.00u tot 20.00u en op zaterdag van 09.00u tot 17.00u).

Bron: BSH Group, 10 maart 2020