Productwaarschuwing Black & Bianco RED Merlot Cabernet Sauvignon 2016

Leverancier Black & Bianco waarschuwt mensen om flessen RED Merlot Cabernet Sauvignon 2016 te controleren op manipulatie. In België is iemand overleden na het drinken van deze wijn. 

Advertentie productwaarschuwing Black & Bianco RED Merlot Cabernet Sauvignon 2016Black & Bianco is door de Belgische politie op de hoogte gebracht van deze gebeurtenis. Het bleek daarbij te gaan om een fles RED Merlot Cabernet Sauvignon 2016 met lotcode L8 198 en EAN code 8718657781082.

Uit onderzoek bleek dat deze fles was gemanipuleerd: in plaats van een originele zwarte kurk met Black & Bianco logo zat er een beige kurk in de fles.

Deze wijn is in België alleen via één online partner van Black & Bianco verkocht, in Nederland zijn deze flessen verkrijgbaar bij de beter horeca, de vakhandel en ook online. Ook is het mogelijk dat u de fles als relatiegeschenk heeft ontvangen.

Black & Bianco heeft de aanwezige voorraad gecontroleerd op manipulatie, maar heeft geen afwijkingen kunnen vinden. Het bedrijf roept mensen, die deze wijn hebben, op om de flessen te controleren.

Als deze flessen géén zwarte capsule met logo bovenop de hals hebben en/of geen zwarte kurk met Black & Bianco logo (zie afbeelding hieronder), dan adviseert het bedrijf contact op te nemen met de autoriteiten. Bij twijfel kunt u het product ook terugbrengen naar de winkel waar u het product gekocht heeft.

Voor meer informatie over deze productwaarschuwing van Black & Bianco voor de RED Merlot Cabernet Sauvignon 2016 raden wij u aan contact op te nemen met de leverancier via telefoonnummer 040 – 34 000 31 of per e-mail via info@blackandbianco.com.

Bron: Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit, 28 februari 2020