Terugroepactie Kakkies speenkoorden

Leverancier Kakkies roept de Kakkies speenkoorden terug. Uit onderzoek van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) is gebleken dat de speenkoorden niet aan de gestelde eisen voldoen, waardoor verstikkingsgevaar kan ontstaan en verwurging mogelijk is.

Advertentie terugroepactie Kakkies speenkoordenDe Kakkies speenkoorden zijn verkocht in diverse kleuren tussen juli 2019 en november 2019 bij de winkels Draagkracht (Utrecht) en De Fabriek Conceptstore (Sliedrecht).

De bevestigingsclip van het speenkoord kan breken, zo is uit onder gebleken. Als dat gebeurt kunnen de kleine onderdelen verstikkingsgevaar opleveren voor jonge kinderen. Ook is het speenkoord te lang, zodat er verstikking / verwurging mogelijk is.

Heeft u een Kakkies speenkoord? Gebruik deze dan niet meer en hou deze buiten bereik van jonge kinderen. U kunt het speenkoord terugbrengen naar de winkel waar u deze heeft gekocht. Het aankoopbedrag krijgt u daar terug.

Wilt u meer weten over de terugroepactie van het Kakkies speenkoord? Neem dan contact op met de leverancier via het e-mailadres kakkies.kinderslofjes@gmail.com.

Bron: Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA), 8 januari 2020