Veiligheidswaarschuwing MoveFlame gasgeisers

Update: de gasgeisers blijken al sinds 2015 verkocht te zijn, en niet pas vanaf 2018, zoals eerder gemeld door de NVWA. Daarnaast aanvullende informatie over de fabrikant toegevoegd.

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) waarschuwt dat de MoveFlame 2 en MoveFlame 3 butaan/propaan gasgeisers  niet voldoen aan de wettelijke eisen. |

Melding NVWA MoveFlame 2 en MoveFlame 3 gasgeisersVoor de twee gasgeisers is de conformiteitsbeoordelingsprocedure niet, of onvoldoende, uitgevoerd. De veiligheid van deze geisers kan daarom niet gegarandeerd worden, en er bestaat risico op brand en/of koolmonoxidevergiftiging. De producten dragen onterecht de CE-markering.

De waarschuwing geldt voor de MoveFlame 2 en MoveFlame 3 gasgeisers, die ook wel worden aangeduid met typenummers JSD20-W03 en JSD12-W03. De geisers zijn vermoedelijk geïnstalleerd in caravans, campers en vakantiehuisjes, maar ook in woningen kunnen deze geisers geïnstalleerd zijn. Ze zijn verkocht vanaf 2015.

De gasgeisers zijn in Nederland in ieder geval verkocht bij Broyeurfabriek Nederland B.V. en onder de namen Broyeurspecialist.nl, Broyeur, Move Douchecabine, MoveFlame, MegaMove.nl, DaewooLiving Tech Holland, Waterlove, Broyeurfabriek Nederland en Homac. Broyeurfabriek Nederland is failliet verklaard, voor vragen daarover kunt u contact opnemen met de curator in het faillissement, zie deze PDF.

Als u een gasgeiser hebt die werkt op butaan- of propaangas, controleer dan het typenummer van de geiser. Als deze van het type JSD20-W03 en JSD12-W03 blijkt te zijn, gebruik de geiser dan niet meer, en neem contact op met uw leverancier van de geiser.

Voor meer informatie over deze veiligheidswaarschuwing voor de MoveFlame 2 en MoveFlame 3 butaan/propaan gasgeisers raden wij u aan contact op te nemen met uw leverancier. Eventueel kunt u ook de NVWA raadplegen, via telefoonnummer 0900 – 03 88.

Bron: Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA), 23 juli 2019
Update: Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA), 26 juli 2019