Terugroepactie speenkoorden Chewies&more

Het bedrijf Chewies&more roept verschillende speenkoorden terug. Onderdelen van het speenkoord kunnen te makkelijk breken. Er ontstaat daardoor verstikkingsgevaar bij jonge kinderen.

Advertentie terugroepactie Chewies&more speenkoordenDe terugroepactie geldt voor de volgende speenkoorden van Chewies&more:

  • Chewie Clips Beads&Wood, CL0003-1
  • Chewie Clip Hexa Beads&Wood, CL0003-3
  • Chewie Clip Rainbow Beads, CL0003-2
  • Chewie Clip Silicone Beads, CL0003-4
  • Furry clips, alle prints, JFCL01
  • Lederen clips, alle kleuren, JLCL01

Deze artikelen zijn verkocht vanaf eind februari 2019 tot begin juni 2019.

De (nieuwe) ronde clip van de koorden kan breken en daardoor kunnen kleine onderdelen loskomen. Ook de houten kraal aan het eind van het silicone speenkoord kan in kleine delen uiteenvallen. Dat kan gebeuren als het speenkoord valt of bekneld raakt. Als jonge kinderen de kleine deeltjes in de mond krijgen of stoppen dan ontstaat er verstikkingsgevaar.

Als u deze artikelen heeft, dan wordt u dringend aangeraden deze niet meer te gebruiken. U kunt het artikel terugbrengen naar de winkel waar het gekocht is. U krijgt het volledige aankoopbedrag dan retour. Een overzicht van verkooppunten van deze producten vindt u hier.

Voor meer informatie over deze terugroepactie van speenkoorden door Chewies&more kunt u een e-mail sturen naar recall@chewiesandmore.com.

Bron: Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit, Chewies&more, 5 juni 2019