Terughaalactie HQ UV Insect Killer

Leverancier Nedis waarschuwt dat een productieserie van de HQ UV Insect Killer niet veilig is ingebruik. Door een productiefout kan de printplaat aangeraakt worden, wat kan leiden tot een elektrische schok.

Het probleem doet zich voor bij de HQ UV Insect Killer 18W met artikelcode IK18W en EAN 5412810254453. Bij de exemplaren met identificatienummer 010425/1803010004 is bij de fabricage van de deksel een verkeerde samenstelling van de kunststof gebruikt. Het plastic is daarom niet sterk genoeg om de deksel stevig te bevestigen. Als het deksel losraakt nadat hier aan getrokken is komt de printplaat bloot te liggen. Aanraking van de printplaat, als de lamp aangesloten is op het stopcontact, kan leiden tot het krijgen van een elektrische schok.

Als u de betreffende lamp met identificatiecode heeft, dan wordt u dringend verzocht de lamp niet meer te gebruiken. U kunt contact opnemen met de (web) winkel waar u het product gekocht heeft voor informatie over het retourneren en terugbetaling van het aankoopbedrag.

Voor wederverkopers van dit artikel met voorraad geldt dat zij de artikelen kunnen retourneren middels het RMA proces van Nedis. Wederverkopers zonder voorraad worden verzocht dit te melden – met vermelding van het klantnummer – op onderstaand e-mail adres.

Voor meer informatie over deze terugroepactie kunt u contact opnemen met Nedis via e-mail adres recall@nedis.com.

Bron: Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA), 15 november 2018