Terughaalactie koolmonoxidemelder ABUS

recall_abus_co-melderFabrikant ABUS waarschuwt dat uit controles is gebleken dat sommige exemplaren van de koolmonoxidemelder (CO-melder) COWM300 in bepaalde gevallen niet (meer) correct functioneert.

De waarschuwing geldt voor de CO-melders van het type COWM300 met productiedatum april 2015. Uit tests is gebleken dat deze melders na langere blootstelling aan een hoge luchtvochtigheid niet meer goed werken. Als de koolmonoxidemelder niet tijdig alarm slaat is het mogelijk dat men een koolmonoxidevergiftiging oploopt, met als uiterste mogelijk de dood tot gevolg.

De betreffende koolmonoxidemelders zijn te herkennen aan de productcode achterop de melder, onder de streepjescode. De eerste karakters (COWM300) worden gevolgd door drie hekjes (###). De eerste twee karakters daarna geven de productiedatum weer: bijvoorbeer COWM300###F4011268AXD. De F4 in het gegeven voorbeeld is de productiecode voor april 2015.

Heeft uw ABUS melder van het type COWM300 de productiecode F4, dan is deze niet veilig, en ABUS biedt u gratis een vervangend exemplaar aan. De procedure voor deze vervanging vindt u op deze pagina van ABUS. Op deze pagina kunt ook uw koolmonoxidemelder(s) aanmelden voor vervanging. Let op: het in te vullen serienummer is HOOFDLETTERgevoelig!

Bron: ABUS, 27 maart 2017