Terughaalactie IKEA MYSINGSÖ strandstoel

recall_ikea_mysingso_strandstoelIKEA roept klanten op om de MYSINGSÖ strandstoel terug te brengen naar een IKEA winkel. De stoelen zijn verkocht sinds februari 2013 in verschillende kleurvarianten.

IKEA is tot deze terughaalactie overgegaan nadat is gebleken dat klanten de stoel niet meer goed in elkaar konden zetten na demontage. De stoel moet gedemonteerd worden om de zitting te kunnen wassen.

Als de stoel niet goed weer in elkaar wordt gezet is het mogelijk dat mensen door de stoel zakken. Ook bestaat het risico dat vingers ernstig bekneld raken.

Wereldwijd heeft IKEA enkele meldingen van klanten gekregen over opgelopen verwondingen, en heeft daarop besloten alle MYSINGSÖ strandstoelen terug te roepen.

Als u de stoel inlevert bij een filiaal van IKEA dan krijgt u het aankoopbedrag retour. Een kassabon is daarbij niet nodig.

Op basis van de meldingen heeft IKEA het ontwerp van de stoel overigens aangepast, en deze vernieuwde stoelen zijn vanaf februari 2017 verkrijgbaar.

Voor meer informatie over deze terughaalactie kunt u contact opnemen met IKEA via telefoonnummer 0800 – 453 2649 (gratis). U kunt ook kijken op IKEA.nl.

Bron: Metro, IKEA, 24 januari 2017