Terughaalactie Kidco traphekje

recall_safetythings-kidco_traphekjeHet bedrijf Safety Things BV waarschuwt dat een traphekje, dat door hen verkocht is, niet veilig is. Door een te grote opening in het hek ontstaat er mogelijk verstikkingsgevaar.

De waarschuwing geldt voor het traphekje Kidco G2100B. Bij dit hekje kan een opening groter dan 65mm ontstaan als de schroef in het ovalen gat voor de afstelling van de scharnier te ver uitgeschoven wordt. Een kind kan dan door de opening klimmen, waarbij het lichaam er wel doorheen past, maar het hoofdje niet, en er kans op ophanging is.

De traphekjes zijn verkocht in de periode oktober 2015 tot en met oktober 2016 via de volgende webshops:

Via de website van Safety Things (safetythings.nl/recall) kunt u een formulier invullen waar u om een aantal gegevens wordt gevraagd, zoals het product-batchnummer van het hekje. Aan de hand van deze gegevens kan Safety Things bepalen uw traphakje onder deze waarschuwing valt.

Als uw traphekje onder deze waarschuwing valt, dan zal Safety Things u een demontage-instructie en een pakketzegel sturen om het traphekje retour te kunnen zenden.

Safety Things laat weten dat er midden 2017 een nieuw traphekje beschikbaar zal zijn dat wel voldoet aan de eisen. Er is wel een alternatief traphekje beschikbaar, al is deze wel iets duurder.

Voor meer informatie over deze veiligheidswaarschuwing kunt u contact opnemen met Safety Things BV via telefoonnummer 073 – 684 04 56. Dit nummer is bereikbaar op werkdagen van 08.00u tot 18.00u. U kunt ook een e-mail sturen aan info@safetythings.nl.

Bron: Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit, Safety Things BV, 7 december 2016