Terughaalactie kinderstoelen Louwen Houtbewerking

recall_louwen-houtbewerking_kinderstoelHet bedrijf Louwen Houtbewerking waarschuwt consumenten om bepaalde kinderstoelen niet meer te gebruiken. Uit onderzoek van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) is gebleken dat de blankhouten of witte beuken kinderstoel die verkocht is tussen 2002 en 2016 niet voldoet aan de wettelijk gestelde eisen.

Bij testen zijn de volgende gebreken vastgesteld:

  • een uitvalbeveiliging ontbreekt
  • er zijn te grote openingen aanwezig
  • de kinderstoel kan zij- en/of voorwaarts kantelen

De gebreken zorgen er voor dat een kind uit de kinderstoel kan vallen of dat de stoel kantelt waardoor een kind breuken en/of ernstig hoofdletsel op kan lopen.

Door de te grote openingen is het mogelijk dat een kind door de opening zakt, en het lichaam bekenld raakt waardoor de bloedtoevoer naar de hersenen wordt onderbroken en het kind kan komen te overlijden.

Als u deze kinderstoel heeft, dan wordt u dringend aangeraden het gebruik onmiddellijk te stoppen. U kunt de stoel terugbrengen naar de winkel, waar u het aankoopbedrag retour krijgt.

Voor meer informatie en verdere instructies kunt u contact opnemen met Louwen Houtbewerking via e-mail adres info@louwenhoutbewerking.nl of telefonisch via 075 – 687 1234.

Bron: Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit, 25 november 2016