Terughaalactie Philips Café Gourmet koffiezetapparaten

Terughaalactie Philips Café Gourmet koffiezetapparatenPhilips roept een aantal koffiezetapparaten Philips Café Gourmet terug in verband met een veiligheidsprobleem: er zou in een beperkt aantal gevallen sprake zijn van een fout in de isolatie, waardoor de apparaten een elektrische schok kunnen geven.

De terughaalactie heeft betrekking op Philips Caté Gourmet apparaten met typenummer HD5405 die geproduceerd zijn tussenmaart 2012 en juni 2013.

Om te controleren of uw Philips Café Gourmet onder deze terughaalactie valt, dient u de stekker van het apparaat uit het stopcontact te halen en op de onderzijde van het apparaat te kijken. U vind hier een sticker met onder andere het typenummer (HD5405) en rechtsonderaan een productiecode (bijvoorbeeld 1227, zoals in bijgaande afbeelding). Als uw apparaat typenummer HD5405 is en een productiecode van 1212 tot en met 1323 dan wordt u geadviseerd het apparaat niet meer te gebruiken. Andere typen en/of productiecodes vallen niet onder deze terughaalactie.

Als uw koffiezetapparaat inderdaad betrokken is bij deze terughaalactie, dan kunt u bellen met 0800 020 3589 (gratis). U kunt dan uw contactgegevens doorgeven, waarna u per e-mail nadere informatie zult ontvangen.

Bron: Philips, 24 januari 2014