Terughaalactie Leen Bakker babymatras Fenne

Terughaalactie Leen Bakker babymatras FenneWinkelketen Leen Bakker roept babymatras Fenne terug. Door een productiefout kan het zijn dat een baby bekneld raakt tussen het matras en het ledikantje waardoor verstikking op kan treden. De matrassen, met badstof tijk en binnenveringsmatras zijn verkocht tussen januari 2011 en augustus 2013 voor €39,99. Het artikelnummer is 12800225 en de maat 60cm x 120cm x 15cm.

De productiefout van deze matrassen betreft de verlijming van de polyetherschuim afdeklagen. Doordat de lagen niet goed verlijmd zijn kunnen de lagen gaan schuiven. De vorm van het matras kan hierdoor veranderen zodat de zijkanten van het matras niet meer of onvoldoende gevuld zijn. In de ruimte tussen het matras en het ledikantje kan vervolgens een baby bekneld raken, hetgeen tot verstikking kan leiden.

Als u deze matras heeft gekocht, dan wordt u verzocht deze ze spoedig mogelijk terug te brengen naar een filiaal van Leen Bakker. U ontvangt kostenloos een nieuw Fenne babymatras dat wel aan de veiligheidseisen voldoet.

Als u meer informatie wilt over deze terughaalactie, dan kunt u bellen met de Klantenservice van Leen Bakker op nummer 0900 – 533 62 25 (15 cent per minuut). Dit nummer is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00u en 17.00u.

Bron: NVWA, 19 september 2013