Terughaalactie Charl’s Toys knoppuzzel

Terughaalactie Charl's Toys knoppuzzelCharl’s Toys heeft geconstateerd dat de Charl’s Toys knoppuzzel QC215 niet voldoet aan de wettelijke eisen en kan een gevaar voor de gezondheid opleveren. De puzzel is in Nederland verkocht tussen 4 februari 2011 en 28 februari 2012.

Eén van de stukjes van de puzzel is te klein, waardoor deze kan worden ingeslikt door kleine kinderen, waardoor verstikkingsgevaar ontstaat. Het gaat hierbij om het puzzelstukjemet de afbeelding van een krokodil.

Op de puzzel is het symbool ‘Niet geschikt voor kinderen onder de 3 jaar’ aangebracht, maar dat is niet terecht, omdat deze puzzel juist wel voor deze doelgroep bedoeld is; bij deze doelgroep is het gevaar van verstikking met name aanwezig.

Als u deze puzzel gekocht heeft, dan wordt u dringend aangeraden dit buiten bereik van kinderen onder 3 jaar te houden en het product terug te brengen naar de winkel waar u het heeft gekocht. U krijgt het aankoopbedrag vergoed.

Mocht u naar aanleiding van deze terughaalacties nog vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met Charl’s Design Toys via telefoonnummer 0297 – 347 040 (bereikbaar tijdens kantooruren) of per e-mail via info@charls-toys.com.

Bron: Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit, 3 april 2012