Velux waarschuwt voor probleem met 8-14 jaar oude glaselementen

recall_velux_dakramenVelux heeft een bovengemiddeld niveau van spontane glasbreuk geconstateerd bij specifieke typen kleine glaselementen. Het gaat om glaselementen met een maximale afmeting van 39 cm die geproduceerd en verkocht zijn tussen 1997 en 2003. Onder bepaalde omstandigheden, met name in de winter, bestaat er een kleine kans dat het binnenste glasblad spontaan breekt. Hierbij kunnen stukjes glas naar beneden vallen.

Om te controleren of u één van de glaselementen in uw dakraam heeft, volgt u de volgende stappen:

  • Controleer of de breedte van uw glaselement 39cm of smaller is. Als dit het geval is, ga dan verder met de volgende stap. Glaselementen breder dan 39cm vallen niet onder deze productwaarschuwing.
  • Open het dakraam en kantel het 180 graden naar de schoonmaakstand.
  • Zoek de glascodering in de sponning van het glaselement en noteer deze. De waarschuwing betreft alleen glaselementen met een glascodering die bestaat uit de getallen 59 of 34 in combinatie met het getal 8 of de letter Y. De codering staat tussen de sterretjes.
  • Ga naar de website www.velux-pw.nl en voer de glascodering in. U krijgt hier direct antwoord op de vraag of uw glaselement onder deze waarschuwing valt en welke oplossingen er zijn.

Op de bovengenoemde website kunt u ook een video-instructie bekijken. Met behulp van de QR-code in de advertentie kunt u de video ook direct op uw smartphone bekijken.

Voor mensen zonder internetverbinding is het ook mogelijk om met Velux te bellen via nummer 0800 – 32 57 226 (gratis). Dit nummer is bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 09.00u tot 21.00u en op zaterdag van 10.30u tot 19.00u. Aan de hand van de glascodering krijgt u direct advies. Ook voor meer informatie kunt u dit telefoonnummer bellen.

Bron:De Telegraaf, 15 juni 2011