LivinFlame roept haarden terug vanwege asbest

recall_haardenLivinFlame heeft vastgesteld dat in een aantal van door haar verkochte haarden een laag percentage asbest kan voorkomen in het onbrandbare paneel dat aan de achterzijde is gemonteerd. Deze panelen vormen geen gevaar voor de gezondheid, maar de haarden worden toch teruggeroepen. Het is volgens de Nederlandse asbestwetgeving verboden om asbesthoudende producten te bewerken, verwerken of op voorraad te houden.

Het betreft de volgende haarden van LivinFlame: Vermont, Toronto, Gel/biobak schouwombouwen en Gel/biobak hanghaarden. Deze haarden zijn vanaf 1 september verkocht via Gamma (ook België), Karwei, Formido, Life&Garde en Multimate. De haarden werden verkocht in full-colour dozen, zoals hiernaast afgebeeld.

Als u één van deze haarden heeft gekocht, dan wordt u verzocht contact op te nemen met LivinFlame. Er wordt dan een afspraak gemaakt om de haard bij u thuis kostenloos aan te passen. In de tussentijd kunt u de haard gewoon op zijn plaats laten staan of hangen en gebruiken; u moet echter niet boren in de achterzijde van de haard.

U kunt LivinFlame telefonisch bereiken op nummer 0800 – 02 000 95 (gratis). Dit nummer is bereikbaar van 09.00u tot 17.00u. U kunt ook het reactieformulier op de website van LivinFlame invullen. Ook voor meer informatie kunt u op deze wijzen contact opnemen met LivinFlame.

Bron: LivinFlame, 13 januari 2009