Veiligheidswaarschuwing Radson verticale radiatoren

recall_radson_radiatorenRadson heeft een mogelijk veiligheidsprobleem geconstateerd met de verticale radiatoren Kos-V, Faro-V en Vertical. Het gaat specifiek om exemplaren die gemonteerd zijn na 17 september 2007.

Deze exemplaren, die gemonteerd zijn met twee onder- en bovenconsoles waarvan de bovenste consoles een montagekop bevatten, kunnen loskomen van de muur en voorover vallen. Dit zou verwondingen kunnen veroorzaken.

recall_radson_radiatoren_2Heeft een Kos-V, Faro-V of Vertical radiator die werd geïnstalleerd ná 17 september 2007, controleer dan a.u.b. of deze op de beschreven wijze gemonteerd werden. Als de radiator op steunen rust, controleer dan of de radiator volledig in de gleuf van de bovenhaken vast zit en deze haken de radiator dus bovenaan stevig vastgrijpen (zie ook de afbeelding hiernaast). Als de radiator niet goed vast zit, dan wordt u verzocht zo snel mogelijk contact op te nemen met uw installateur.

De installateur zal de montageconsoles kostenloos vervangen. Deze consoles zijn beschikbaar vanaf 5 januari 2009. Tot die tijd raad Radson u aan voorzichtig te zijn met de radiator om verwondingen te voorkomen mocht de radiator loskomen.

Heeft een ander type radiator, of is deze gemonteerd vóór 17 september 2007, dan hoeft u niets te doen.

Voor meer informatie kunt u kijken op www.radson-omruilactie.nl. Ook kunt u bellen met Radson op nummer 00-32-11 81 31 41 (internationaal gesprekstarief België).

Bron: Voedsel en Waren Autoriteit, Radon, 23 december 2008