Terughaalactie IKEA matras Sultan Hamnö

recall_ikea_hamnoHet Duitse consumententijdschrift Öko-Test heeft binnenveringsmatrassen laten testen, waaronder de Sultan Hamnö van IKEA. Uit de test is gebleken dat dit matras niet voldoet aan de door IKEA gestelde limieten voor organische tin- en fosforverbindingen; dit resultaat werd bevestigd door eigen tests, waarbij ook nog een ander type matras (van dezelfde leverancier) de limiet bleek te overschrijden.

De limiet wordt bij slechts een beperkt aantal matrassen overschreden, voor Nederland betreft het alleen de Sultan Hamnö met de afmeting 90x220cm die geproduceerd zijn tussen maart en oktober 2007.

De matrassen zijn te herkennen aan het leveranciersnummer (15372) en de datumstempel (jaar/week) 0713 t/m 0744. Deze stempel vindt u terug op een vast label dat aan de binnenkant van de matras achter de rits is gelijmd.

IKEA benadrukt dat de matrassen veilig zijn en geen gevaar opleveren voor de gezondheid. Mocht u ondanks dat de matras toch willen ruilen, dan is dat mogelijk. U kunt de matras brengen naar de klantenservice; ook kunt u het aankoopbedrag retour krijgen.

Bron: IKEA, 19 november 2007