Veiligheidswaarschuwing Olvarit en Bebirix

nutriciaGeen gezondheidsrisico’s bij gebruik Olvarit en Bebirix potjes

Nutricia Nederland heeft bekend gemaakt dat er geen gezondheidsrisico’s zijn verbonden aan het gebruik van de glazen maaltijdpotjes van Olvarit en Bebirix. Dit is door diverse toonaangevende kinderartsen vastgesteld en deze mening wordt ook onderschreven door de Voedsel en Waren Autoriteit.

De directe aanleiding van deze melding is de eerdere recall van Olvarit tuingroenten met rijst waarin zandachtige glaskorreltjes onder de dekselrand zijn aangetroffen (15 december 2005).

Onderzoek door Nutricia heeft nu uitgewezen dat er in één van de twee sterilisatoren een gebrek is aangetroffen waardoor in sommige gevallen één tot drie korreltjes onder de dekselrand zijn terecht gekomen. In geen geval zijn deze korreltjes in de voeding aangetroffen. De twee sterilisatoren zijn inmiddels buiten gebruik gesteld.

De potjes waarbij dit mogelijk gebeurd is, zijn alle maaltijdpotjes van Olvarit, Olvarit Mama’s keuze, Olvarit Bio, Olvarit Gemengd Fruit met Koek, Olvarit Perzik Abrikoos met Koek en Bebirix. Alle andere fruitpotjes zijn niet getroffen.

Mocht u, ondanks dat er geen enkel gezondheidsrisico bestaat, het product willen inleveren bij Nutricia, dan kunt u het ongeopende potje tot 31 december 2005 gratis terugsturen naar Nutricia (Antwoordnummer 54001, 5004 VB Tilburg). Nutricia zal dan de aankoopkosten vergoeden. Vergeet niet uw naam, adres en rekeningnummer te vermelden!

Als u meer informatie wilt naar aanleiding van dit bericht, dan kunt u contact opnemen met Nutricia Nederland via het nummer 0800 – 0220822 (gratis) of via de website www.nutriciakindervoeding.nl.

Bron: Voedsel en Waren Autoriteit (VWA), Nutricia Nederland