Terughaalactie kerstkaarten met ‘snow globe’ Hallmark

hallmarkWenskaartenfabrikant Hallmark waarschuwt voor problemen met één van de door hun geleverde kerstkaarten. Het gaat hierbij om een kerstkaart met een ‘snow globe’ applicatie. De betreffende kaart heeft artikelnummer 75687 en is als ‘Special Product’ per 5 verkocht voor de prijs van €4,95. Het artikel vind u op de buitenkant van de verpakking, boven het rechtergedeelte van de streepjescode, en op de achterkant van de kaart.

Gebleken is dat bij de postverwerking deze snow globe kan scheuren waarbij er vloeistof vrij komt. Deze vloeistof heeft een sterke dieselolie-achtige geur. Contact met deze vloeistof kan leiden tot hoofdpijn, misselijkheid, duizeligheid, geïrriteerde huid of ogen.

Om ieder risico te vermijden heeft Hallmark deze kaart uit de verkooppunten laten verwijderen. Heeft u deze kaarten gekocht, gebruik deze dan niet, maar breng ze terug naar het verkooppunt. U krijgt het aankoopbedrag vergoed. Heeft u de kaart van iemand ontvangen en ruikt u een sterke dieselgeur, gooi de kaart dan meteen in de afvalbak en vermijdt contact met het product.

Hallmark wijst er met nadruk op dat alleen deze specifieke kaart problemen heeft.

Mocht u naar aanleiding van deze productwaarschuwing nog vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met Hallmark Cards Nederland BV via 010 – 4596560. Dit nummer is op werkdagen bereikbaar van 09.00u tot 17.00u .

Bron: Voedsel en Waren Autoriteit