Productwaarschuwing.nl 15 jaar – dat vieren we voor iedereen!

Productwaarschuwing.nl 15 jaar logoOp 5 oktober 2004 werd de eerste terugroepactie geplaatst op Productwaarschuwing.nl. In de afgelopen 15 jaar zijn er bijna 1600 meldingen geplaatst op de website. Wie herinnert zich niet de fipronilcrisis, de grote zalmterugroepactie of die enorme terugroepactie van koffiepadmachines? En dan zijn er dus ook nog veel meer kleinere, maar niet onbelangrijke terugroepacties.

De afgelopen 15 jaar heeft Productwaarschuwing.nl zich ingezet om de informatie over terugroepacties bij de consument te krijgen. Niet zonder succes, want regelmatig ontvang ik berichten van mensen die geholpen zijn met de informatie – en soms zijn dat terugroepacties van jaren geleden.

Toch bereiken veel terugroepacties die consument nooit. Dus kan het nog steeds gebeuren dat zij ziek worden door, bijvoorbeeld, het eten van met salmonella besmette producten. Of blijft men, onwetend, brandgevaarlijke spullen gebruiken, met alle mogelijke gevolgen van dien.

De afgelopen 15 jaar is Productwaarschuwing.nl voornamelijk uit eigen portemonnee betaald, met een kleine tegemoetkoming vanuit de advertenties door Google. Dat betekent dat de website al die jaren heeft gewerkt met een zeer beperkt budget. En dat heeft tot gevolg dat het bereik van de site niet optimaal is.

Om het 15-jarig bestaan van Productwaarschuwing.nl te vieren ben ik daarom een fundraiser gestart. Het doel: geld ophalen, zodat meer mensen bereikt kunnen worden. Bijvoorbeeld via social media als Facebook: door de site bij meer mensen onder de aandacht te brengen – en zo meer ‘likes’ te krijgen – zullen meer consumenten de berichten over terugroepacties lezen.

Hoe meer geld, hoe meer bereik de website kan genereren. Gulle donaties zijn natuurlijk welkom, maar ook met kleinere donaties kan het doel van Productwaarschuwing.nl gerealiseerd worden: consumenten informeren over terugroepacties. Iedere euro is dus welkom!

Wil je doneren? Ga dan naar onze speciale Facebook Fundraiser pagina

Iedereen natuurlijk alvast hartelijk bedankt voor zijn of haar gift, hoe groot of klein ook!

PS. Het streefbedrag van 1500 euro is vooral symbolisch bedoeld. Maar het zou natuurlijk wel heel gaaf zijn als dat gehaald wordt!

PPS. Van iedere donatie gaat 1,51% + €0,30 naar de verwerkingskosten