Terugroepactie XDEEP Ademautomaat

Fabrikant XDEEP is een terugroepactie gestart voor de XDEEP NX700 ademautomaat. Door een mogelijk probleem met het membraam van oudere ademautomaten is er risico op verstikking en verdrinking.

Melding terugroepactie XDEEP AdemautomaatDe waarschuwing geldt voor de NX700 ademautomaten die zijn gefabriceerd tussen mei 2019 en november 2021. U kunt de fabricagedatum van uw ademautomaat controleren aan de hand van het serienummer op het hoofdgedeelte.

Het serienummer begint met 4 cijfers, bijvoorbeeld 1905. Dit is de jaar (19) en maand (05) waarin de ademautomaat is gemaakt (in dit voorbeeld dus mei 2019). Als uw ademautomaat is gemaakt vóór november 2021 (en dus een code lager heeft dan 2111) dan wordt u dringend opgeroepen de ademautomaat niet meer te gebruiken totdat het geconstateerde probleem verholpen is.

De fabrikant heeft namelijk vastgesteld dat het membraan van oudere NX700 ademautomaten meer slijtage vertonen dan verwacht. Hoewel er geen meldingen zijn ontvangen door XDEEP van problemen met de ademautomaattrap, maar als het membraan beschadigt raakt dan bestaat er risico dat er een onafgebroken luchtstroom ontstaat in de tweede trap. Het kan dan moeilijk of zelfs onmogelijk worden om adem te halen.

Heeft u de NX700 ademautomaat en heeft deze een productiecode die valt onder deze terugroepactie? Gebruik deze dan dus niet meer en neem contact op met uw dealer of met XDEEP via support@xdeep.pl.

Voor meer informatie over deze terugroepactie raden wij u aan om contact op te nemen met uw dealer of met XDEEP, via het hierboven vermelde e-mailadres.

Het gehele terugroepbericht van XDEEP kunt u hier nalezen.

Bron: XDEEP, 21 januari 2022