Terugroepactie Pop Girl Beauty Case en Koffer

Speelgoedwinkelketen Smyths Toys meldt de terugroepactie van de Pop Girl Mini Beauty Case en de Pop Girl Beauty Opvouwbare Koffer. Het product voldoet niet aan de wettelijke eisen voor chemische producten.

Melding terugroepactie Pop Girl Beauty Case en KofferDe terugroepactie betreft de Pop Girl Mini Beauty Case met SKU nummer 200019 en EAN code 4038033390115 en de Pop Girl Beauty Opvouwbare koffer met SKU nummer 196436 en EAN-code 4 038033 390221.

In de Pop Girl Mini Beauty Case en de Pop Girl Beauty opvouwbare koffer van leverancier Markwins Beauty Brands INTL Ltd zitten de conserveringsmiddelen Kathon CG Methylisothiazolinone/Methylchloroisothiazolinone (MI/MCI) en Bronopol 2-BROMO-2-NITROPROPROPANE-1,3-DIOL.

Het eerste conserveringsmiddel (Kathon CG) mag niet zitten in zogeheten ‘leave on’-producten en is gevonden in de nagellakken. Het tweede conserveringsmiddel (Bronopol) zit wel in de producten, maar wordt niet vermeld, terwijl deze vermelding wel verplicht is.

De producten voldoen hierdoor niet aan de wettelijke eisen, en moeten niet (meer) worden gebruikt.

De chemische stoffen zijn gevonden in de batches 622008W en 6210055W. Deze code staat vermeld op de achterkant van het product, boven de streepjescode.

Heeft u dit product in huis, gebruik het dan niet meer, maar breng het terug naar een filiaal van Smyths Toys. Het aankoopbedrag krijgt u terug.

Voor meer informatie over deze terugroepactie kunt u contact opnemen met Smyths Toys via qm.ce@smythstoys.com.

Bron: Smyths Toys, 1 juli 2023