Terugroepactie Britax Römer baby-autostoeltje

Fabrikant Britax Römer roept het baby-autostoeltje BABY-SAFE 5Z terug. Er is een veiligheidsrisico bij het gebruik van het autostoeltje.

Melding terugroepactie Britax Römer baby-autostoeltjeDe terugroepactie geldt voor alle BABY-SAFE 5Z modellen die het bedrijf heeft verkocht.

Uit onderzoek is gebleken dat er tussen de draagbeugel en de zitschelp van de BABY-SAFE 5Z een spleet kan ontstaan. Dit heeft geen invloed op de veiligheid bij gebruik in de auto (ook niet bij een botsing). Er is wel een veiligheidsrisico als het stoeltje buiten de auto wordt gedragen. De draagbeugel kan los raken. Het autostoeltje kan dan vallen en daardoor is er risico op letsel voor de baby.

Britax Römer heeft een ontwerpaanpassing aan dit stoeltje gedaan, en roept alle gebruikers van de BABY-SAFE 5Z op om het oude model niet meer te gebruiken. Ruil het stoeltje om voor het nieuwe model, de BABY-SAFE 5Z2. Het omruilen is gratis en kunt u doen via de website www.baby-safe-check.com.

Voor meer informatie raden wij u aan om contact op te nemen met Britax Römer via contact@britax.com. Het bedrijf geeft aan dat dit alleen in het Duits of Engels kan.

Bron: Britax Römer, 19 juli 2023