Terugroepactie Holland & Barrett Psyllium Vezels capsules

Holland & Barrett roept een batch Psyllium Vezels capsules terug. In het product zitten te veel pyrrolizidine alkaloïden (schadelijke plantgifstoffen) dan wettelijk is toegestaan.

Melding terugroepactie Holland & Barrett Psyllium Vezels capsulesDe terugroepactie van Holland & Barrett betreft de Holland & Barrett Psyllium Vezels 500mg in pot 180 capsules. De terugroepactie geldt voor batchnummer 76606501.

In deze capsules zitten meer pyrrolizidine alkaloïden. Dit zijn schadelijk plantgifstoffen. Omdat deze schadelijk zijn, is er een wettelijke grens gesteld aan de hoeveelheid die er in een product mag zitten. Die grens is nu overschreden.

Heeft u deze capsules gekocht en heeft de verpakking het genoemde batchnummer? Gebruik het product dan niet (meer). U kunt het terugbrengen naar de winkel. Het aankoopbedrag krijgt u dan terug, ook als de verpakking al geopend is.

Voor meer informatie over deze terugroepactie kunt u contact opnemen met de klantenservice van Holland & Barrett via 020 – 888 50 31.

Bron: Holland & Barrett, 3 juli 2024