Allergenenwaarschuwing Finest Selection Peperkaas

Leverancier Zijerveld waarschuwt dat in verpakkingen Finest Selection Peperkaas mogelijk een andere kaas, met MOSTERD, zit. De kaas in die verpakkingen is niet geschikt voor mensen met een MOSTERDallergie, zo luidt de allergenenwaarschuwing.

Melding allergenenwaarschuwing Finest Selection PeperkaasDe waarschuwing geldt voor verpakkingen Finest Selection Peperkaas in vacuümverpakking 225 gram met EG-nummer NL Z 0114 EG en houdbaarheidsdatum 25-07-2023. Deze kaas is onder andere verkocht bij Boon’s Markt en supermarktketen MCD.

In deze verpakking kan mosterdkaas zitten. De allergeen MOSTERD staat echter niet op verpakking vermeld (mosterd in geen ingrediënt van de peperkaas). De kaas is niet geschikt voor mensen met een MOSTERDallergie. Zij kunnen klachten aan luchtwegen krijgen, maag- en darmklachten, en in sommige gevallen kan dit leiden tot anafylaxie (een acute ernstige reactie waarbij er een belemmering van de ademhaling kan ontstaan of een te kort schietende bloedcirculatie).

Heeft u deze kaas gekocht, en bent u allergisch voor MOSTERD, eet deze dan niet op. Wij raden u aan het product terug te brengen naar de winkel waar u het heeft gekocht. U kunt ook contact opnemen met de afdeling Kwaliteit van Zijerveld via telefoonnummer 0172 – 630 115 of per e-mail via QA@zijerveldfood.nl.

Als u deze kaas al heeft gegeten en u krijgt een ziektebeeld als hierboven beschreven, neem dan contact op met uw huisarts en meldt het eten van deze kaas.

Bron: Zijerveld, 19 april 2023