Terugroepactie Polini Vintage kinderbed

Leverancier Product Fit BV is een terugroepactie gestart voor het kinderbedje Vintage 110 van het merk Polini. Het kinderbedje kan gevaarlijk zijn; er is verstikkingsgevaar.

Melding terugroepactie Polini Vintage kinderbedDe terugroepactie van Product Fit BV betreft de Polini Vintage 110 kinderbedjes die zijn verkocht tussen mei 2019 en juni 2022 via de website www.polini-kindermeubels.nl, via Bol.com, de Van Asten babywinkels (online en in de winkel).

Uit onderzoek van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit is gebleken dat tenminste één kinderbedje niet veilig is. Bij de test bleek de afstand tussen de spijlen te ruim. Een kindje kan de romp en beentjes door de spijlen steken. Het hoofd kan dan vast komen te zitten.

Ondanks uitgebreide testen door de fabrikant en testinstituut SGS in Frankrijk, waar geen afwijking werd geconstateerd, kan niet worden uitgesloten dat er meer Polini Vintage 110 kinderbedjes zijn die onveilig zijn.

Leveranier Product Fit BV heeft daarom besloten alle Polini Vintage 110 kinderbedjes terug te roepen. Heeft u dit kinderbedje? Gebruik het dan niet meer. Breng het kinderbedje terug naar de winkel. U krijgt het aankoopbedrag terug, of u kunt het bedje ruilen voor een ander bedje.

Heeft u het bedje online gekocht, neem dan contact op met de klantenservice van uw webshop om het bedje om te ruilen of het aankoopbedrag terug te krijgen.

Voor meer informatie over de terugroepactie van de Polini Vintage 110 kunt u contact opnemen met Product Fit BV via het e-mail adres info@polini-kindermeubels.nl.

Bron: Product Fit BV, Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit, 27 maart 2023