Terugroepactie KOGA E-Nova EVO

Fabrikant KOGA is een terugroepactie gestart van de elektrische fiets KOGA E-Nova EVO met Bosch accu in bagagedrager. Door een probleem met het frame kan deze breken, met mogelijk (ernstig) letsel tot gevolg.

Melding terugroepactie KOGA E-Nova EVODe terugroepactie geldt voor de KOGA E-Nova EVO met lage instap en met een Bosch accu in de bagagedrager (carrier pack). De fietsen zijn geproduceerd tussen mei 2021 en november 2022.

Het is mogelijk dat de onderbuis van de fiets scheurtjes heeft. Hierdoor kan er framebreuk optreden. De berijder van de fiets kan dan letsel oplopen.

Om te controleren of uw KOGA E-Nova EVO onder deze terugroepactie valt moet u het framenummer controleren. Het framenummer vindt u op de sticker op de onderbuis, bij de motor, en bestaat uit 4 letters (beginnend met KGB) en 5 cijfers.

U vult dit framenummer vervolgens in op de website www.checkjeframenummer.nl. Komt uw framenummer niet voor, dan hoeft u niets te doen. Komt uw framenummer wel voor, stop dan onmiddellijk met het gebruik van de fiets. Breng de fiets naar uw dealer. Als het frame extra versteviging nodig heeft, dan zorgt uw dealer er voor dat de fiets teruggaat naar KOGA waar een zogeheten safety bridge zal worden gemonteerd om de fiets te verstevigen.

Wilt u meer weten over deze terugroepactie van KOGA? Neem dan contact op met uw dealer of bel naar de afdeling Customer Care van KOGA, bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 09.00u tot 17.00u op 0513 – 788 130. U kunt ook een e-mail sturen naar support.nl@koga.com.

Bron: KOGA, 1 februari 2023