Allergenenwaarschuwing Damhert Mix Choco pepernoten glutenvrij

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) meldt een allergenenwaarschuwing van leverancier Damhert BV voor de Damhert Mix Choco pepernoten. Op de voorzijde van de verpakking staat dat het product lactosevrij is, maar dat is niet juist.

Melding allergenenwaarschuwing Damhert Mix Choco pepernoten glutenvrijDe waarschuwing geldt voor de Damhert Mix Choco pepernoten in verpakking 150 gram en met houdbaarheidsdatum 01-04-2023.

In de Mix Choco Pepernoten kunnen wel degelijk sporen van lactose aanwezig zijn.

Deze informatie staat wel op het achteretiket, maar die informatie verschilt dus met de informatie op de voorzijde van de verpakking. Hierdoor is het mogelijk dat mensen met een lactose-intolerantie of lactose-allergie deze pepernoten eten en daar ziek van worden.

Heeft u deze Damhert Mix Choco pepernoten gekocht en kunt u deze niet eten door de mogelijke aanwezigheid van sporen van lactose? Breng het product dan terug naar de winkel. Het aankoopbedrag krijgt u terug.

Wilt u meer weten over deze allergenenwaarschuwing van Damhert voor de Mix Choco pepernoten? Wij raden u aan om dan een e-mail te sturen naar info@damhert.be.

Bron: Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit, 21 oktober 2022