Terugroepactie Häagen-Dazs The Mini Joys Collection ijscups

Fabrikant General Mills is een terugroepactie gestart voor de Häagen-Dazs The Mini Joys Collection ijscups. Er zijn teveel resten 2-Chloorethanol aangetroffen, een restproduct van ethyleenoxide.

Terugroepactie Häagen-Dazs The Mini Joys Collection ijscupsDe terugroepactie geldt voor de Häagen-Dazs The Mini Joys Collection in verpakking 4x 95ml met streepjescode 3415581542110 en de houdbaarheidsdata 18-3-2023 / 24-3-2023 .

In het product is vanille-aroma verwerkt waarin te veel 2-Chloorethanol is aangetroffen, wat ook een restproduct van het kankerverwekkende Ethyleenoxide kan zijn.

Ethyleenoxide is bij inname in geringe hoeveelheid niet schadelijk, maar langdurige blootstelling aan deze stof, of in hoge mate, kan wel schadelijk zijn voor de gezondheid. Om deze reden wordt dit product teruggeroepen.

Als u dit product heeft gekocht, en de verpakking heeft de genoemde houdbaarheidsdatum, eet het product dan niet. Met een voucher kunt u het aankoopbedrag terugkrijgen. U moet zich daarvoor registreren op www.generalmills.com/VanillaRecall.

Meer informatie over deze terugroepactie vindt u ook op bovenstaande pagina van General Mills. U kunt ook contact opnemen met General Mills via het e-mailadres Service.Consommateur@genmills.com.

General Mills heeft al eerder producten van het merk Häagen-Dazs teruggeroepen vanwege dit probleem. De terugroepactie uit juli kunt u hier nalezen, die van augustus in dit bericht.

Bron: Jumbo, General Mills, 16 september 2022