Terugroepactie opvouwbaar ligbed Action

Winkelketen Action is een terugroepactie gestart voor een opvouwbaar ligbed met hoofdkussen. Er is risico op beknelling en verwondingen bij gebruik.

Melding terugroepactie opvouwbaar ligbed ActionDe terugroepactie geldt voor het opvouwbaar ligbed met hoofdkussen dat is verkocht van april 2019 tot augustus 2020. Het product heeft artikelnummer 2574832 en EAN code 8718964060252.

Het plotseling neerklappen van de rugleuning veroorzaakt een knelpunt tussen de zitting en het chassis/klapmechanisme. Het is mogelijk dat vingers daartussen bekneld raken en verwondingen ontstaan. Action heeft twee meldingen hiervan ontvangen en heeft daarop besloten het artikel terug te roepen.

Als u dit opvouwbare ligbed met hoofdkussen heeft, stop dan onmiddellijk met het gebruik er van. Breng het product terug naar een filiaal van Action. Het aankoopbedrag krijgt u dan terug. De kassabon heeft u daarvoor niet nodig.

Let op: de opvouwbare ligbedden die zijn verkocht na 2020 hebben dit probleem niet. Bij die exemplaren zijn al veiligheidsverbeteringen aangebracht.

Voor meer informatie over deze terugroepactie kunt u contact opnemen met de klantenservice van Action via telefoonnummer 0229 – 56 56 56. Dit nummer is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 09.00u tot 17.00u. U kunt ook een e-mail sturen naar klantenservice@action.nl.

Bron: Action, 9 mei 2022