Allergenenwaarschuwing Jumbo Chocoladepasta Melk

Jumbo heeft een allergenenwaarschuwing uitgegeven voor de Jumbo Chocoladepasta Melk. In het product kunnen sporen van hazelnoten zitten, maar dit staat niet duidelijk genoeg op de verpakking vermeld.

Melding allergenenwaarschuwing Jumbo Chocoladepasta MelkDe allergenenwaarschuwing geldt voor de Jumbo Chocoladepasta Melk in pot 400 gram, EAN code 8718452449873 met THT-datum 31-8-2022.

In deze potten chocoladepasta kunnen sporen van hazelnoten zitten. Deze chocoladepasta is niet geschikt voor mensen met een (hazel)nootallergie. De allergeneninformatie staat volgens de NVWA niet duidelijk genoeg op de verpakking vermeld. De supermarktketen heeft daarom deze allergenenwaarschuwing uitgegeven.

Mensen met een (hazel)nootallergie worden dringend aangeraden dit product niet te eten. Zij kunnen het product terugbrengen naar een filiaal van Jumbo. Het aankoopbedrag krijgen ze dan terug.

Consumenten zonder allergie voor (hazel)noten kunnen het product gewoon eten.

Eerder gaf Jumbo een gelijke allergenenwaarschuwing uit voor de variant Puur van deze chocoladepasta. Die waarschuwing leest u hier terug.

Wilt u meer weten over deze allergenenwaarschuwing van Jumbo voor de Chocoladepasta Melk? Neem dan contact op met de Consumentenservice van Jumbo via telefoonnummer 0800 – 0220 161.

Bron: Jumbo 4 mei, 2022