Terugroepactie Gemarineerde Speklapjes DekaMarkt

Supermarktketen DekaMarkt roept de Speklap à la Minute gemarineerd terug. In de marinade van deze speklappen is citroengras verwerkt. Het citroengras kan besmet zijn met de schadelijke Salmonella bacterie.

Melding terugroepactie Gemarineerde Speklapjes DekaMarktDe terugroepactie geldt voor de DekaMarkt Speklapjes à la Minute gemarineerd in verpakking per 4 stuks met EAN code 2394865 en met alle Te gebruiken tot-datums (TGT) tot en met 16-04.

In deze speklapjes is citroengras van het merk Verstegen verwerkt. In dit citroengras is de schadelijke Salmonella bacterie gevonden (zie dit bericht). Het eten van producten die besmet zijn met Salmonella kan er voor zorgen dat je ernstig ziek wordt. Dat geldt vooral voor mensen met een verminderde weerstand, jonge kinderen, zwangere vrouwen en ouderen.

Als u deze speklapjes heeft gekocht, gebruik deze dan niet. Breng het product terug naar de winkel. Het aankoopbedrag krijgt u terug.

Heeft u deze speklapjes al gegeten en heeft u gezondheidsklachten gekregen? Neem dan contact op met uw (huis)arts voor meer informatie.

Wilt u meer weten over deze terugroepactie? Dan kunt u contact opnemen met de klantenservice van DekaMarkt via telefoonnummer 088 – 313 55 55. Dat is ook mogelijk via het contactformulier op de website van DekaMarkt.

Bron: DekaMarkt, 12 april 2022