Terugroepactie Zeeman Keukengerei

Winkelketen Zeeman roept een set keukengerei met houten handvat terug. Het keukengerei voldoet niet aan de wettelijke normen voor veilig gebruik. Er is een gezondheidsrisico.

Melding terugroepactie Zeeman KeukengereiDe terugroepactie geldt voor het keukengerei met houten handvat met artikelnummer 70264 dat is verkocht van juni 2021 tot en met 14 maart 2022.

Uit onderzoek is gebleken dat bij gebruik meer primaire aromatische amines kunnen vrijkomen dan wettelijk is toegestaan. Deze primaire aromatische amines zijn kankerverwekkende stoffen die ontstaan uit zwarte kleurstoffen.

Bij gebruik van dit keukengerei kunnen er schadelijke hoeveelheden van deze stoffen in het eten terecht komen. Dat kan op lange termijn een gezondheidsrisico vormen.

Als u dit keukengerei met houten handvat heeft, gebruik het dan niet meer. U kunt het terugbrengen naar een filiaal van Zeeman. Het aankoopbedrag krijgt u terug.

Wilt u meer weten over deze terugroepactie van Zeeman? Neem dan contact op met de winkelketen via telefoonnummer 0172 – 482 911 (bereikbaar op werkdagen van 9.00u tot 17.00u) of stuur een e-mail naar csr@zeeman.com.

Bron: Zeeman, 22 maart 2022