Terugroepactie aanstekers

Leveranciers Kooistra is een terugroepactie gestart van een aantal aanstekers die aantrekkelijk kunnen zijn voor kinderen. De aanstekers lijken op gewoon speelgoed. Spelen met deze aanstekers kan echter gevaarlijk zijn.

Terugroepactie aanstekersDe terugrepactie geldt voor een aantal aanstekers die er uit zien als speelgoed en zijn verkocht onder verschillende benamingen zoals

  • Lighter Giraffe
  • Lighter Tiger
  • Lighter Motorcycle

De vorm van de aanstekers kan aantrekkelijk zijn voor kinderen, en zij kunnen denken dat het gewoon speelgoed is. Als zij er echter mee spelen, dan is het mogelijk dat zij de aansteker per ongeluk laten ontbranden. Dit geeft risico op brandwonden en mogelijk ook brandgevaar voor de directe omgeving.

Als u een aansteker van Kooistra heeft die erg op speelgoed lijkt, gebruik deze aansteker dan niet meer en hou de aansteker buiten bereik van kinderen. U kunt de aansteker terugbrengen naar de winkel waar u deze heeft gekocht. Het aankoopbedrag krijgt u terug, of u kunt een andere aansteker krijgen.

Voor meer informatie over deze terugroepactie van aanstekers die door kinderen voor speelgoed aan kunnen worden gezien kunt u contact opnemen met leverancier Kooistra via info@kooistra.com of telefonisch via 058 – 203 00 88.

Bron: Kooistra, Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit, 23 maart 2022