Terugroepactie Voordeelkruiden Gerstegraspoeder

Leverancier Voordeelkruiden roept een partij gerstegraspoeder terug. In het product zijn te veel resten van het gewasbeschermingsmiddel ethyleenoxide gevonden.

Melding terugroepactie Voordeelkruiden GerstegraspoederDe terugroepactie geldt voor het gerstegraspoedr met houdbaarheidsdatum 31 maart 2023 en met lotcode L2144.

In het product zijn te veel resten van het middel ethyleenoxide gevonden. Deze stof is als gewasbeschermingsmiddel verboden in de EU omdat het kankerverwekkend is.

Het eten van producten met resten ethyleenoxide is niet direct schadelijk, maar bij inname van grotere hoeveelheden over een langere tijd kan het wel een gezondheidsrisico vormen. Om deze reden wordt het product teruggeroepen.

Als u dit product heeft gekocht, gebruik het dan niet meer. U kunt de verpakking terugbrengen naar de winkel. Het aankoopbedrag krijgt u terug.

Voor meer informatie over deze terugroepactie van gerstegraspoeder kunt u contact opnemen met Voordeelkruiden. Dat kan per telefoon op 010 – 30 46 089 of per e-mail via hallo@voordeelkruiden.nl.

Sinds september 2020 worden veel producten teruggeroepen omdat er te veel resten ethyleenoxide in de producten of ingrediënten zitten. Alle terugroepactie die hierover geplaatst zijn op Productwaarschuwing.nl vindt u op deze verzamelpagina.

Bron: NVWA, Voordeelkruiden, 3 januari 2022