Terugroepactie Rabenhorst Rode druivensap met ijzer

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoritiet (NVWA) meldt dat fabrikant Haus Rabenhorst een terugroepactie is gestart voor Rabenhorst Rode Druivensap met ijzer. In het product zijn sporen van het gewasbeschermingsmiddel ethyleenoxide gevonden.

Melding terugroepactie Rabenhorst Rode druivensap met ijzerDe terugroepactie betreft de flessen Rabenhorst Rode druivensap met ijzer van 750 ml met houdbaarheidsdatum 12-07-2023.

In het product is kerrieblad-extract verwerkt waar sporen van ethyleenoxide in is gevonden. Ethyleenoxide is als gewasbeschermingmiddel verboden in de EU.

Het eten van producten met resten ethyleenoxide is niet direct schadelijk, maar inname van ethyleenoxide gedurende langere tijd en in grotere hoeveelheden kan wel een gezondheidsrisico vormen. Dit is de reden dat dit product wordt teruggeroepen.

Heeft u deze flessen Rabenhorst Rode Druivensap met ijzer gekocht? Gebruik het product niet, maar breng het terug naar de winkel waar u het heeft gekocht. Het aankoopbedrag krijgt u terug.

Sinds september 2020 zijn veel producten teruggeroepen vanwege resten ethyleenoxide in de producten of  in ingrediënten. Alle terugroepacties die daarover geplaatst zijn op Productwaarschuwing.nl kunt u terugvinden op onze speciale verzamelpagina.

Bron: Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit, 31 december 2021