Terugroepactie Original Foods Biologische Ashwagandhapoeder

Het bedrijf Unlimited Health is een terugroepactie gestart voor Biologische Ashwagandhapoeder van het merk Original Foods. In het product zitten te veel resten van het gewasbeschermingsmiddel ethyleenoxide.

Melding terugroepactie Original Foods Biologische AshwagandhapoederDe terugroepactie geldt voor de volgende verpakkingen van het product:

  • Original Foods Biologische Ashwagandhapoeder 50 gram  met THT-datum 25-06-2022
  • Original Foods Biologische Ashwagandhapoeder 150 gram met THT-datum 25-06-2022

Deze verpakkingen zijn uitgeleverd tussen mei en september 2021.

In de ashwagandha in deze verpakkingen zijn te veel resten van de stof ethyleenoxide gevonden. Deze stof is als gewasbeschermingsmiddel verboden in de EU omdat het als kankerverwekkend geldt.

Het eten van producten met te veel resten ethyleenoxide is niet direct schadelijk, maar bij blootstelling aan grotere hoeveelheden van deze stof gedurende een langere periode kan het wel een gezondheidsrisico vormen. Dit is de reden dat deze verpakkingen van het product worden teruggeroepen.

Heeft u deze verpakkingen in huis? Gebruik deze dan niet meer. Wij adviseren u het product terug te brengen naar de winkel waar u het heeft gekocht.

Sinds 2020 zijn er veel terugroepacties geweest van producten omdat er te veel resten ethyleenoxide in de producten zelf of in ingrediënten zijn aangetroffen. Alle terugroepacties die wij daarover hebben gepubliceerd kunt u terugvinden op de speciale ethyleenoxide-verzamelpagina van Productwaarschuwing.nl.

Bron: Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit, Unlimited Health, 10 december 2021