Terugroepactie DA Ginkgo Biloba tabletten

Drogisterijketen DA is een terugroepactie gestart van DA Ginkgo Biloba tabletten. In de tabletten zijn te veel resten van het gewasbeschermingsmiddel ethyleenoxide aangetroffen.

Melding terugroepactie DA Ginkgo Biloba tablettenDe terugroepactie geldt voor de DA Ginkgo Biloba tabletten in pot met 60 tabletten met EAN code 8728400246195 en batchnummer 260168. Op de potten staat de  THT 01-2023 vermeld.

In deze tabletten zijn te veel resten van het middel ethyleenoxide aangetroffen. Deze stof is in de EU als gewasbeschermingsmiddel verboden omdat het kankerverwekkend is.

Het eten van producten met te veel resten ethyleenoxide is niet direct schadelijk, maar inname van grotere hoeveelheden over langere tijd vormt wel een gezondheidsrisico. Deze tabletten worden daarom teruggeroepen.

Heeft u deze tabletten? Gebruik ze dan niet meer, en breng het product terug naar de winkel. Het aankoopbedrag krijgt u dan terug.

Wilt u meer informatie over deze terugroepactie van Ginkgo Biloba tabletten door DA? Neem dan contact op met Holland Pharma via telefoonnummer 088 – 900 86 00 of per e-mail via verkoop@hollandpharma.nl.

 

Op 10 december 2021 riep DA al een aantal andere voedingssupplementen terug omdat er teveel resten ethyleenoxide in zat. Deze terugroepactie kunt u hier nalezen.

Sinds september 2020 zijn er veel producten teruggeroepen omdat er te veel resten ethyleenoxide in de producten of in de ingrediënten zijn aangetroffen. Een overzicht van alle terugroepacties die wij gepubliceerd hebben vindt u op de speciale verzamelpagina van Productwaarschuwing.nl.

Bron: Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit, DA, 30 december 2021