Belangrijke veiligheidswaarschuwing Nijntje Eerste Licht lampen

Fabrikant Mr. Maria waarschuwt dat oudere exemplaren van Nijntje Eerste Licht onveilig kunnen zijn. Er bestaat een kleine kans dat het product oververhit raakt, met mogelijk schade of letsel als gevolg.

Melding belangrijke veiligheidswaarschuwing Nijntje Eerste Licht lampenDe waarschuwing geldt voor de Mr. Maria Nijntje Eerste Licht lampen van 30 centimeter hoog die zijn geproduceerd in 2017 en 2018.

De fabrikant biedt bezitters van deze lampen een gratis vervangende LED-module aan om het probleem te verhelpen.

Om te controleren of u een getroffen Nijntje Eerste Licht van 30 centimeter hoog heeft controleert u het label aan de onderkant van de lamp. Als uw lamp een blauw label heeft met daarop de typecode Mr LED 11 of Mr LED 11a en de lamp is geproduceerd in 2017 of 2018, dan valt deze onder deze belangrijke veiligheidswaarschuwing. Het jaartal kunt u terugvinden op de rechtervoet van de lamp. In reliëf staat daar een pijl. Het getal 7 duidt op productiejaar 2017 en het getal 8 duidt op productiejaar 2018.

Als u deze lamp heeft, gebruik deze dan niet meer totdat de LED module vervangen is. Het vervangen van de module kan gedaan worden in de winkel waar u  de lamp heeft gekocht. Heeft u de lamp via een webwinkel gekocht, maak dan een foto van de datum onder de rechtervoet en van het label en stuur die met de aankoopfactuur en het verzendadres naar de webwinkel en vraag om vervanging.

Heeft u de lamp rechtstreeks bij Mr. Maria gekocht? Stuur de foto’s, factuur en het verzendadres dan naar bluemodule@mrmaria.com.

Bron: Mr. Maria, 16 december 2021