Belangrijke veiligheidswaarschuwing Bisolvon drank voor kinderen aardbeiensmaak

Fabrikant Sanofi heeft een belangrijke veiligheidswaarschuwing uitgegeven voor een batch Bisolvon drank voor kinderen met aardbeiensmaak. Door een fout op de verpakking kan er verwarring ontstaan over de toepassing van het product.

Melding belangrijke veiligheidswaarschuwing Bisolvon drank voor kinderen aardbeiensmaakDe waarschuwing geldt voor Bisolvon drank voor kinderen met aardbeiensmaak 4mg /5ml  in verpakking 125ml met chargenummer 211007. Deze verpakkingen zijn uitgeleverd sinds eind oktober.

Op de verpakking staat de dosering voor kinderen onjuist vermeld. Het product is NIET GESCHIKT voor kinderen onder 2 jaar. Jonge kinderen hebben onvoldoende vermogen om slijm op te hoesten.

In de bijsluiter en op het flesje staat wel de juiste dosering vermeld, maar om verwarring en onjuist gebruik te voorkomen heeft de fabrikant de voorraad van de betrokken verpakkingen teruggeroepen.

Het product is voor kinderen boven de 2 jaar gewoon veilig te gebruiken, volgens de volgende doseringen:

  • kinderen van 2 – 5 jaar: 3x daags 2½ – 5ml
  • kinderen van 5 – 10 jaar: 3x daags 5 – 10ml

Wilt u meer weten over deze belangrijke veiligheidswaarschuwing van Sanofi voor Bisolvon drank voor kinderen met aardbeiensmaak? Wij raden u aan om dan contact op te nemen met de klantenservice van Sanofi via het contactformulier op de website van de fabrikant.

Bron: Sanofi, 15 december 2021