Terugroepactie Specialized Tarmac SL7

Fietsfabrikant Specialized is een terugroepactie gestart van de Tarmac AL7 fietsen. In bepaalde gevallen kan de stuurbuis van de vork barsten. Als dat gebeurt bestaat het risico dat de vork breekt, waarna de berijder van de fiets kan vallen, met risico op letsel.

Melding terugroepactie Specialized Tarmac SL7Het bedrijf heeft vastgesteld dat frontale botsingen, zoals met aanzienlijke kracht door een diepe kuil fietsen, een buitengewone spanning op de balhoofdonderdelen kunnen uitoefenen. De stuurbuis van de vork kan daardoor barsten.

De terugroepactie geldt voor alle Tarmac SL7 fietsen die zijn gekocht vóór 31 juli 2021.

Specialized biedt bezitters een nieuwe, verlengde expanderplug en een nieuw type compressiering aan om het probleem te verhelpen. Het vervangen van deze onderdelen wordt gedaan door Specialized dealers.

Heeft u de Specialized Tarmac SL7 fiets voor die datum gekocht, gebruik deze fiets dan niet meer totdat het onderdeel vervangen is. Neem voor vervanging van het onderdeel contact op met uw Specialized dealer.

Voor meer informatie over deze terugroepactie kunt u contact opnemen met de Specialized Rider Care via het contactformulier op de website van Specialized.

Bron: Specialized, 17 november 2021