Allergenenwaarschuwing Huls droge worst

Fabrikant Huls waarschuwt dat de allergeneninformatie op een partij Huls Broabantse metworst niet klopt. Door een productiefout worden de allergenen LUPINE, MOSTERD en GLUTEN niet vermeld.

Melding allergenenwaarschuwing Huls droge worstDe allergenenwaarschuwing geldt voor de Huls Broabantse metworst in verpakking 175 gram met houdbaarheidsdatums 16-08-2021 t/m 27-12-2021.

Door een fout bij de productie betreft de kruidenmix waarin onbedoeld MOSTERD, LUPINE en GLUTEN in zitten. De kruidenmix voor deze worsten hoort deze allergenen niet te bevatten.

Deze worsten zijn geleverd aan COOP, Jan Linders, Jumbo, PLUS, Sligro, Versunie en Spar.

Heeft u de Huls Broabantse metworst gekocht, maar kunt u deze niet eten vanwege een allergie voor GLUTEN, MOSTERD en/of LUPINE? Breng het product dan terug naar de winkel; het aankoopbedrag krijgt u terug.

Wilt u meer weten over deze allergenenwaarschuwing van Huls? Neem dan contact op met Huls via consumentenservice@huls.nl. Huls vraagt u om een foto van het product, inclusief de houdbaarheidsdatum, mee te sturen met de e-mail.

Let op: de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) meldt dat deze waarschuwing ook van toepassing is op het product Snaaiers 4×25 gram. Hierover hebben wij tot op heden geen verdere informatie over gevonden. Als deze informatie op een later tijdstip beschikbaar komt dan zullen wij dit bericht bijwerken.

Bron: Huls, NVWA, 3 november 2021