Terugroepactie Physalis Ginseng Forte

Leverancier Physalis (Keypharm) roept een batch van het product Ginseng Forte terug, zo wordt gemeldt door gezondheidswinkelketen Holland & Barrett. In het product is een te grote hoeveelheid van het gewasbeschermingsmiddel Ethyleenoxide aanwezig.

Melding terugroepactie Physalis Ginseng ForteDe terugroepactie geldt voor de Physalis Ginseng Forte in verpakking 30 tabletten en met batchnummer 3299D. Bij Holland & Barrett is dit product zowel online als in de winkel verkocht.

In het product zijn te veel resten van het gewasbeschermingsmiddel Ethyleenoxide aangetroffen. Deze stof is als gewasbeschermingsmiddel verboden in de EU omdat het kankerverwekkend is.

Het consumeren van producten met te veel resten ethyleenoxide is niet direct schadelijk, maar bij langdurige inname van resten ethyleenoxide is er wel risico voor de volksgezondheid. Om deze reden wordt dit product nu teruggeroepen.

Heeft u de Physalis Ginseng Forte met het genoemde batchnummer gekocht? Gebruik het dan niet (meer), maar breng het product terug naar de winkel. Het aankoopbedrag krijgt u terug, ook als de verpakking al aangebroken is.

Wilt u meer weten over deze terugroepactie van Ginseng Forte van het merk Physalis? Neem dan contact op met de klantenservice van Holland & Barrett via de gegevens op de site van de winkelketen.

In 2020 en 2021 zijn er veel producten teruggeroepen waarin (resten van) ethyleenoxide zijn aangetroffen in de producten zelf of in bepaalde ingrediënten. Alle terugroepacties die hierover geplaatst zijn op Productwaarschuwing.nl staan vermeld op deze verzamelpagina op onze site.

Bron: Holland & Barrett, 1 oktober 2021