Terugroepactie Moringa’s Finest Tulsi thee en Moringa tabletten

Leverancier Moringa’s Finest is een terugroepactie gestart van batches Tulsi thee en Moringa tabletten. In de producten zijn sporen van het gewasbeschermingsmiddel ethyleenoxide gevonden.

Melding terugroepactie Moringa's Finest Tulsi thee en Moringa tablettenDe terugroepactie betreft de volgende producten:

  • Moringa tabletten in verpakking 100 of 500 stuks met batchnr mfmt0821bio en THT datum aug. 2023
  • Tulsi thee in verpakking 150 gram met batchnr mftt1020bio en THT datum okt. 2022

In deze producten zijn resten van ethyleenoxide gevonden. Deze stof is als gewasbeschermingsmiddel niet toegestaan in de EU omdat de stof kankerverwekkend is.

Het eten van producten met sporen ethyleenoxide is niet direct gevaarlijk, maar bij langdurige inname van producten met deze stof bestaat er wel een gezondheidsrisico. Om deze reden worden deze batches door Moringa’s Finest teruggeroepen.

Consumenten die deze producten hebben gekocht in de webshop van Moringa’s Finest zijn via e-mail geïnformeerd over deze terugroepactie.  Heeft u de e-mail niet gehad, neem dan contact op met Moringa’s Finest via het e-mail adres info@moringasfinest.nl.

Ook voor meer informatie over deze terugroepactie kunt u terecht op het vermelde e-mailadres.

In 2020 en 2021 zijn veel producten teruggeroepen omdat er (sporen van) ethyleenoxide in de producten zat. Of omdat er sporen waren aangetroffen in de ingrediënten van die producten. Alle terugroepacties die hierover gepubliceerd zijn op Productwaarschuwing.nl kunt u terugvinden op onze verzamelpagina.

Bron: Moringa’s Finest, 21 oktober 2021